Betalning och överföring
Jag har fått en varning om misslyckad betalning
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Jag har fått ett sms eller e-postmeddelande om att betalningen misslyckades

Om du har fått det här meddelandet betyder det att transaktionen inte kunde slutföras: när du försökte förnya din prenumeration för den kommande månaden uppstod ett fel med ditt bankkort. Rätta till det snabbt så att du inte förlorar din prenumeration.

🏦 De vanligaste betalningsfelen

• Utgånget betalkort: ange ett annat kort

• Betalningsgräns nådd eller brist på pengar: du kan höja din betalningsgräns, vanligtvis direkt från din bankapplikation.

• Begäran från banken om att verifiera ditt kort på nytt i 3DSecure: i så fall har du fått ett nytt e-postmeddelande med en länk som du ska följa för att validera det. Du kommer till en förenklad sida med en enda knapp att klicka på för att starta om betalningen.

👉 För att korrigera detta problem

Logga in på ditt Sharesub-konto och lägg till ett nytt betalkort på sidan Kort. Om du vill använda samma kort och har tillräckligt med pengar kan du lägga till samma kort för att starta om betalningen.

Om ditt kort ska förnyas kan du lägga till ett nytt kort, som du kan ta bort när du har lämnat in ditt huvudkort. Om det behövs kan du även använda abonnemanget för en betrodd tredje part (make/maka etc.), eftersom du kommer att kunna ta bort det för nästa månad.

⚠️ Varning: Om du inte lyckas betala kommer ägaren till abonnemanget att informeras och du kommer att tas bort från abonnemanget. Detta är lika smärtsamt för dig som för ägaren av abonnemanget, som då måste ändra lösenorden eller ändra abonnemanget. I vissa fall (Spotify, Youtube...) kan du inte byta grupp flera gånger per år.