Hoppa till huvudinnehÄll
Spotify đŸŽ¶
Uppdaterad för mer Àn en vecka sedan

Spotify, plattformen för musikstreaming, erbjuder en rik samling av lÄtar och podcasts. Med en mÄnatlig prenumeration kan anvÀndarna lyssna pÄ obegrÀnsat med musik, skapa personliga spellistor och njuta av en unik on-demand ljudupplevelse.
​

Fungerar abonnemangsdelning med Spotify?

​
Ja, Spotify Duo och Family-konton Àr instÀllda för delning. Med Duo-paketet kan du bjuda in din make/maka, din sambo eller bara en medprenumerant. Med Familjeerbjudandet kan du bjuda in upp till 5 extra personer!

​

I vilka lÀnder Àr Spotify tillgÀngligt?

Spotify finns tillgĂ€ngligt i över 190 lĂ€nder, inklusive följande: Albanien, Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, NederlĂ€nderna, Polen, Portugal, RumĂ€nien, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike.
​
Var ditt Spotify-konto finns avgörs av var du registrerade dig. Premiumabonnenter kan resa vart som helst utan att behöva Àndra sina kontoinstÀllningar. För kostnadsfria konton Àr anvÀndning i ett annat land eller en annan region tillÄten i högst 14 dagar.

​

Hur mÄnga enheter kan jag anvÀnda för att njuta av min Spotify-prenumeration?

För Familjeabonnemanget kan varje konto installera Spotify och anvÀnda det pÄ 5 enheter (dvs. 6 anvÀndare * 5 enheter i familjen), men det gÄr bara att lyssna pÄ en enhet Ät gÄngen per konto.
​
För Duoabonnemanget gÀller samma princip, men du Àr begrÀnsad till tvÄ konton (dvs. 2 anvÀndare * 5 enheter).
​
Du kan inte anvÀnda Spotify pÄ tvÄ enheter samtidigt frÄn ett och samma konto. Du kan ansluta till flera valfria enheter, men om du startar uppspelning pÄ en andra enhet stÀngs musiken av pÄ den första. Du kan alltsÄ bara strömma din musik till en enhet.

Hur delar jag min Spotify-prenumeration?

Som prenumerant anger du först din postadress innan du bjuder in dina medprenumeranter frÄn ditt Spotify-konto. Kopiera sedan inbjudningslÀnken frÄn Spotify och klistra in den pÄ din delade prenumerationssida för att bjuda in dem.
​

PÄ sidan för din delade prenumeration mÄste du ange Spotify-inbjudningslÀnken och postadressen som Àr kopplad till din delade Spotify-prenumeration.

​
Innehavaren av Spotify-familjepaketet kan bjuda in eller ta bort medlemmar via sin administrationssida.

• GĂ„ till din kontosida.

• VĂ€lj Hantera medlemmar pĂ„ fliken Prenumerationer.

• VĂ€lj LĂ€gg till eller Ta bort medlemmar.

GÀsterna fÄr en lÀnk för att ansluta sig och mÄste :

• Logga in (eller registrera dig) med deras konto.

• BekrĂ€fta den adress som abonnemangets Ă€gare har angett.
    ​

Hur ansluter jag mig till en Spotify-prenumeration?

För att ansluta dig till en Spotify-prenumeration, gÄ till: Spotify Subscription Sharing.
​
​

​
VÀlj vilken typ av abonnemang du vill ansluta dig till (Familj eller Duo). Du kommer sedan att bli ombedd att vÀlja en Àgare. NÀr du har gjort ditt val klickar du pÄ avsnittet"Prenumerera".

I det angivna exemplet en Spotify Family-prenumeration.

Om erbjudandet motsvarar det du sökte, bekrÀfta detta genom att klicka pÄ den andra rubriken"Jag prenumererar". Du kommer sedan att omdirigeras till betalningssidan.
​

Observera att anvÀndarna betalar en proportionell andel av den aktuella mÄnaden för den första mÄnaden, vilket innebÀr en betydande ekonomisk fördel. I skÀrmdumpen ovan ansluter sig anvÀndaren till prenumerationen den 28:e i en 30-dagars mÄnad.

PÄ den hÀr sidan anger du dina betalningsuppgifter och bekrÀftar betalningen med din mobilapplikation.

Nu har du anslutit dig till din Spotify-prenumeration!
​

​

Hur kan jag dra nytta av min nya Spotify-prenumeration?

För att dra nytta av din nya prenumeration, gÄ till ditt konto och gÄ till sidan Prenumerationer.
​

Klicka sedan pÄ"Visa detaljer" för din Spotify-prenumeration.
​

Kopiera och klistra sedan in inbjudningslÀnken i ditt sökfÀlt.

Kopiera lÀnken till inbjudan och klistra in den i en ny flik i din webblÀsare. NÀr du har klistrat in lÀnken bör du omdirigeras till Spotify-webbplatsen och följande meddelande bör visas:

NÀr du har nÄtt lÀnken mÄste du logga in pÄ ditt Spotify-konto.

Klicka pÄ"Acceptera inbjudan" och logga in pÄ ditt Spotify-konto (med dina egna inloggningsuppgifter). NÀr du har loggat in kommer du till en sida dÀr du ombeds ange din adress. Kopiera och klistra in den adress som delas av prenumerationsÀgaren pÄ Sharesub.

Slutligen lÀgger du till den adress som Àgaren har angett och lÀnkar den till ditt konto.

​
Nu kan du njuta av din prenumeration!

Varning: Om lÀnken har gÄtt ut kan du försöka öppna lÀnken i privat lÀge i din webblÀsare. Om detta inte lyckas, be paketansvarig att skicka en ny inbjudan.

​

Jag kan inte Àndra min Spotify-familj pÄ 12 mÄnader, hur gÄr jag med i en ny?

Spotify begrÀnsar antalet familjeÀndringar du kan göra; du kan bara gÄ med i en ny familj med samma konto 12 mÄnader efter att du lÀmnat din första familj.
​
För att kringgÄ denna begrÀnsning mÄste du:
​
Skapa ett nytt Spotify-konto med en annan e-postadress eller anvĂ€nda din befintliga e-postadress. De flesta brevlĂ„dor (gmail, outlook, hotmail) stöder alias. Om din e-postadress Ă€r [email protected] kan ett möjligt alias vara [email protected]. Tecknet "+" definierar aliaset. E-post som tas emot pĂ„ e-postadressen [email protected] kommer dock att hamna i brevlĂ„dan [email protected].
​
Innan du loggar ut frÄn ditt gamla konto bör du komma ihÄg att göra de spellistor du vill hÀmta offentliga.
LÀs följande artikel om hur du gör dina spellistor offentliga eller kommer Ät dem frÄn ditt nya konto.