Alla samlingarStart
Är abonnemangsdelning lagligt? ⚖️

Alla frågor du kan tänkas ha om lagligheten i abonnemangsdelning, och svaren!

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du har hört talas om att dela abonnemang med vänner och familj, och du har förmodligen redan frestats att göra det, men har du några tvivel om att det är lagligt? Här är fakta och anledningar till varför abonnemangsdelning är helt lagligt.

Allmänna villkor och användningsvillkor

Många abonnemangsleverantörer inkluderar allmänna användarvillkor i sina avtal som gör det möjligt att dela abonnemang mellan medlemmar i samma hushåll, eller till och med med vänner, vanligtvis utan begränsning.

Så länge användningen är rimlig och inte överstiger ett fastställt antal samtidiga användare är abonnemangsdelning i allmänhet tillåtet. Sharesub hjälper dig att respektera dessa gränser genom att använda mallar där antalet tillåtna platser är förifyllda.

Dessa abonnemang har utformats av plattformarna för att kunna användas av flera personer, med olika konton eller profiler: så varför ska du vara utan när du betalar för det?

Rättspraxis till förmån för abonnemangsdelning

Det finns rättsliga prejudikat som visar att abonnemangsdelning inte anses vara olagligt. Delning av abonnemang anses ofta vara en rättvis praxis som inte påverkar abonnemangsleverantörernas kommersiella intressen i den mån de är ansvariga för att marknadsföra dem.

Ekonomiska fördelar och måttliga risker

Att dela abonnemang innebär många ekonomiska fördelar för konsumenterna. Genom att dela ett abonnemang minskar du kostnaderna för varje deltagare samtidigt som du får tillgång till samma högkvalitativa tjänst!

När det gäller plattformarna är delade abonnemang en betydande intäktskälla. Trots lägre intäkter per användare visar studier att dessa abonnemang genererar högre total försäljning eftersom användarna är :

• mer lojala eftersom de stannar hos oss längre

• konverterade till tjänsten när de annars kanske inte skulle ha prenumererat eller valt den

• marknadsföringsverktyg, eftersom de som upptäcker tjänsten via tredje part är mer benägna att prenumerera på den regelbundet.

Slutligen är riskerna med delning minimala, om inte obefintliga, om du är noga med att välja unika lösenord, inte återanvända dem för dina andra konton och uppdatera dem när en medprenumerant slutar!

Att dela abonnemang kan tyckas märkligt, men rättspraxis visar att det är en laglig metod som har många fördelar för konsumenterna. Genom att dela abonnemang kan man göra besparingar samtidigt som man respekterar utgivarna av tjänsterna.

Så tveka inte att dela med dig av dina prenumerationer för att få ut mesta möjliga av din tjänst!