Alle samlingerStart
Er abonnementsdeling lovlig? ⚖️

Alle spørsmålene du måtte ha om lovligheten av abonnementsdeling, og svarene!

Oppdatert over en uke siden

Du har hørt om deling av abonnementer med venner og familie, og du har sikkert allerede blitt fristet til å gjøre det, men er du i tvil om det er lovlig? Her er fakta og grunner til at abonnementsdeling er helt lovlig.

Generelle vilkår og betingelser for bruk

Mange abonnementsleverandører inkluderer generelle bruksvilkår i kontraktene sine som gjør det mulig å dele abonnementer mellom medlemmer av samme husstand, eller til og med med venner, vanligvis uten restriksjoner.

Generelt er abonnementsdeling tillatt så lenge bruken er rimelig og ikke overstiger et fastsatt antall samtidige brukere. Sharesub hjelper deg med å overholde disse grensene ved å bruke maler der antall autoriserte seter er forhåndsutfylt.

Disse abonnementene er designet av plattformene for å kunne brukes av flere personer, med forskjellige kontoer eller profiler: så hvorfor skal du gå glipp av det når du betaler for det?

Rettspraksis til fordel for abonnementsdeling

Det finnes rettspraksis som viser at abonnementsdeling ikke anses som ulovlig. Abonnementsdeling anses ofte for å være en rimelig praksis som ikke påvirker abonnementsleverandørenes kommersielle interesser i den grad de er ansvarlige for markedsføringen av dem.

Økonomiske fordeler og moderat risiko

Deling av abonnementer gir mange økonomiske fordeler for forbrukerne. Ved å dele et abonnement reduserer du kostnadene for hver enkelt deltaker, samtidig som du får samme høye kvalitet på tjenesten!

For plattformene er delte abonnementer en betydelig inntektskilde. Til tross for lavere inntekter per bruker, viser studier at disse abonnementene genererer høyere totalomsetning fordi brukerne er :

• mer lojale fordi de blir hos oss lenger

• konvertert til tjenesten når de ellers kanskje ikke ville ha abonnert eller valgt den

• markedsføring, ettersom det er mer sannsynlig at de som oppdager tjenesten gjennom tredjeparter, abonnerer på den regelmessig.

Risikoen forbundet med deling er minimal, om ikke ikke-eksisterende, hvis du sørger for å velge unike passord, ikke gjenbruker dem til andre kontoer og oppdaterer dem hver gang en medabonnent slutter!

Deling av abonnementer kan virke merkelig, men rettspraksis viser at det er en lovlig praksis som har mange fordeler for forbrukerne. Deling av abonnementer gjør det mulig å spare penger samtidig som man respekterer tjenesteutgiverne.

Så ikke nøl med å dele abonnementene dine for å få mest mulig ut av tjenesten din!